top of page
Elektromechanische technieken

Jouw profiel

Je bent geprikkeld door industriële elektromechanische uitdagingen. Je bent in staat verbanden te leggen tussen technische inzichten en elektromechanische systemen en processen te onderzoeken en uit te werken. Je wil je ICT-skills verder ontwikkelen.

 

Je bent in staat een technisch probleem vast te stellen en zelf de oplossing te bedenken en uit te voeren. Je bent nieuwsgierig om de toegepaste technieken en processen wetenschappelijk te verklaren en te onderbouwen. 

 

Je bent sterk op theoretisch vlak en bent tegelijk vaardig in het uitvoeren van technische handelingen.

 

Je wilt de mogelijkheden om verder te studeren in het domeinen elektriciteit en mechanica openhouden, maar tegelijk ook goed voorbereid zijn op de arbeidsmarkt. 

Lessentabel tweede graad 

(*)  in het 4de jaar: in de Stem-vakken en Praktijk is er keuze uit 4u Autotechnieken, 4u Elektrotechnieken of 4u Mechanische vormgevingstechnieken.

OF voor alle richtingen in de D/A- finaliteit: keuze voor 2u Wiskunde en 2u Engineering & Digital Science voor een volledig schooljaar

Jouw toekomst

Na de tweede graad kun je kiezen tussen autotechnieken of elektrotechnieken. Al deze richtingen bereiden je zowel voor op een professionele bachelor, een graduaat of een SenSe (zevende specialisatiejaar) in een richting die aansluit bij elektriciteit en/of mechanica.

Voorbeelden voor de bacheloropleidingen: industriële wetenschappen en technologie, autotechnologie, elektromechanica, elektronica-ICT, energiemanagement, energietechnologie, ecotechnologie, luchtvaart, nautische wetenschappen, onderwijs...

Wie kiest voor de arbeidsmarkt heeft voldoende kennis en ervaring verworven.

Good to know

- Stevige theoretische basis en praktische vorming.

- Je krijgt 3 uren extra voor technische vakken met gevorderde STEM-doelen.

- Kennis en ervaring vormen het leerproces.

- Breed aanbod met keuzemogelijkheden in de derde graad. 

Elektromechanische technieken versie schooljaar 2023-2024.png
bottom of page